Tour de Dovre på terrengsykkel!

23. – 25. august 2024

 

 

Vi har igjen gleden av å invitere deg med på en sykkeltur i fantastisk natur gjennom tre nasjonalparker i Dovrefjell og Rondane. Sykkelturen vår går fra Dovre gjennom Dombås, Hjerkinn, Folldalen og Grimsdalen 23.-25. august 2024.

Dag 1.
Vi starter vår sykkeltur på Dovre fredag morgen 23.august kl 10:00. Vi sykler først opp til Dombås. Herfra skal vi sykle på den nyanlagte opplevelsesveien som slynger seg 32 gruslagte kilometer helt frem til Hjerkinn. Hjerkinn er selve porten til Dovrefjell/Sunndalsfjella nasjonalpark med sine moskuser, fjellet Snøhetta  (2286 moh) og det verdensberømte Viewpoint med samme navn. Første overnatting blir på idylliske Hjerkinn fjellstue. For de som kommer tidlig inn til fjellstua og har mer krutt i beina, anbefales en avstikker opp til Viewpoint Snøhetta. Hjerkinn fjellstue har utendørs Jacuzzi. Er du heldig kan du nyte solnedgangen her, ettersom jacuzzien er plassert på vestsiden av annekset. Badstue finner du i kjelleren. Her er det også tørkerom.
Distanse: 43 km – 878 høydemeter. Med avstikker opp til Snøhetta viewpoint: 56 km – 1060 høydemeter.

 

Dag 2.
Fra Hjerkinn fortsetter turen videre via Kvitdalen. Den unike seterdalen nord for Hjerkinn byr på flotte naturopplevelser på grusveg og bred sti. Fra høyfjellspanoramaet fortsetter vi på en svært lettsyklet rute ned til Foldal. Deretter sykler vi inn i Grimsdalen – en av de vakreste seterdalene i landet. Flate kilometer på grusvei ruller lett unna mens du opplever levende seterkultur minutt for minutt. Etter mange timer på sykkelsetet ruller vi inn på tunet til Grimsdalen turisthytte. Fra Grimsdalshytta har du et utrolig skue mot Rondane med sine majestetiske topper. På denne vakre plassen med gamle kulturbygninger vil du garantert trives. Her kan vi nye kalde forfriskninger på det koselige tunet, før vi finner rommene våre og etterhvert gjør oss klare for en deilig 3-retters middag i hyggelig selskap.
Distanse: 57 km – 300 høydemeter. Med avstikker til Dørholtseter: 92 km – 1073 høydemeter.

Dag 3.
Vi fortsetter turen gjennom Grimsdalen som er virkelig spektakulær. Grimsdalen er en aktiv seterdal, og elva Grimsa slynger seg vakkert gjennom dalen. Avslutningen på turen vår er en susende utforkjøring ned til Dovre og tilbake til Toftemo Turiststasjon. Her er det muligheter for å fylle opp karbohydratlagrene, og er været på vår side kan det kanskje friste med et bad i det utendørs svømmebassenget – før vi setter kurs hjem.
Distanse: 30 km – 272 høydemeter. Nærmere informasjon om eventuelle avstikkere kommer.

Vi vil ha med oss følgebil som frakter bagasjen vår.

 

 

I prisen inngår:
– Overnatting på Hjerkinn fjellstue i singel eller dobbeltrom
– 3 retters middag og frokost inkludert
– Overnatting på Grimsdalshytta i dobbeltrom eller firemannsrom.
– Middag og frokost på Grimsdalshytta
– Bagasjetransport
– Guide fra Actiotur på sykkelturene

 

 

Pris pr person:

Dobbeltrom: 4 599,-
Singelrom: 5 099,-
Vi gjør oppmerksom på et meget begrenset antall singelrom på Grimsdalshytta.

 

Ekstra overnatting

Det er mulighet for overnatting på Toftemo turiststasjon fra torsdag til fredag. Pris pr person ink frokost.
Dobbeltrom: 595,-
Singelrom: 940,-

Det er fullt mulig å bli med på denne turen på el-sykkel.

Husk å kommentere i påmeldingen om du ønsker ekstra overnatting på Toftemo

Påmelding