Vestlandet Fra Fjord Til Fjell!

Trollstigen – Romsdalseggen – Ørnesvingen – Dalsnibba

Våren 2022 skal vi arrangere en sykkeltur som vi vet mange går og drømmer om, og vi gleder oss til å oppleve dette eventyret sammen med dere. Naturen i Romsdalen er vakker, vill og spektakulær, og denne idylliske naturen skal vi oppleve fra sykkelsetet. Dette er en tur som vil gi deg minner og opplevelser for livet og som vi kan garantere vil ta pusten fra dere!

Turen vår starter på Dombås torsdag 16. juni 2022.  Herfra sykler vi i lettsyklet terreng til idylliske Åndalsnes. Vi skal bo to netter på Gand hotell i denne tindebyen og oppleve dalen med den smaragdgrønne elven Rauma, de stupbratte fjellsidene og frodige fossefall. Åndalsnes ligger klemt mellom fjord og fjell, og har mange turistatraksjoner å by på. Og vi skal oppleve en av dem på dag to. Da skal vi gå en av Norges mest spektakulære fotturer – Romsdalseggen med Rampestreken. Oppe på eggen har vi orkesterplass til å skue utover Romsdalsfjellene med Trollveggen, Romsdalshorn og Vengetindene som de mest markante. Den luftige turen med panoramautsikt over Vestlandets flotteste fjell er virkelig en tur vi anbefaler på det sterkeste, men for deg som ikke ønsker å gå Romsdalseggen, har vi et par alternativer sykkel. Du kan også sykle halve dagen og eventuelt gå opp til Rampestreken på ettermiddagen. På kvelden skal vi ta gondolen opp til Eggen restaurant 708 moh og nyte en deilig tre retters middag på denne restauranten som ligger helt på tuppen av fjellet og med panorama utsikt.

Dag 3 skal vi sykle den legendariske Trollstigen med sine elleve serpentinsvinger er virkelig en av Norges mest spektakulære sykkelopplevelser. Dette er ikke noen monsterbakke i Europeisk måleståkk, men den er meget spesiell – mest på grunn av den særegne og spektakulære veien opp. Trollstigen er kjent for sine hårnålsvinger og turistbusser med tekniske utfordringer rundt hvordan de skal løse svingene. Det er en to mils tur fra hotellet til utsiktspunktet på toppen, og her skal vi bruke god tid til bilder og hvile. Turen fortsetter oppover i ytterligere 2 km før det går nedover i et veldig lettsyklet terreng til Linge fergekai. Etter en kort båttur over fjorden er vi fremme i Eidsdal og skal sykle oppover i 7 km før vi etterhvert er på toppen av fjellet og starter på nedstigningen på en kjent og spektakulær veistrekning, nemlig Ørnevegen. En liten stopp på det kjente utsiktspunktet Ørnesvingen med fantstisk utsikt over Geirangerfjorden er obligatorisk. I bunnen av Ørnevegen ligger det idylliske tettstedet Geiranger. Her skal vi bo på hotell Geiranger som ligger vakkert til ved Geirangerfjorden. Alle rommene våre skal ha fjordutsikt, så her kan vi nyte solnedgangen med fjorden som kulisser.

Siste obligatoriske  sykkeldag skal vi sykle oppover mot Dalsnibba. Vi starter innerst i Geirangerfjorden, i et av verdensar

vens flotteste landskaper, ved kronjuvelen av de norske fjordene. Vi starter på havnivå og kan fra første kilometer skimte den ytterste fjelltoppen ved målet øverst i dalen. Bakken er lang og bratt, men vi bruker god tid på vei oppover fjellet.Ved Djupvannshytta etter 16 km klatring, kan man velge. Vi anbefaler å utfordre dere selv og sykle den 5 km lange ekstra stigningen med nærmere 12%  i snitt opp til Dalsnibba. For oss syklister er bakken noe av det beste Norge har å by på, både på grunn av strekning, stigning, landskap og underlag. I tillegg kommer opplevelsen og godfølesen ved å nå en topp på 1476 moh md en fantastisk utsikt nedover dalen du nettopp har klatret opp. Alternativt kan du slappe av og ta en pust i bakken på Djupvannshytta 1030 moh, og vente til klatrerne er tilbake. Deretter setter vi kurs over fjellet på vei til Lom, her går det for det meste nedover i flott fjellnatur, langs koselige fjellvann og små hytter og setere. Nede i Lom sentrum sjekker vi inn på Fossheim hotell og nyter siste kvelden sammen med god mat og drikke.

På mandag blir vi hentet i buss på formiddagen, og folk og sykler blir fraktet trygt tilbake til Dombås. Et alternativ for de sprekeste er å sykle den 85 km lange strekningen til Dombås og få bagasjen fraktet i bussen.

Inkludert i prisen:
– 2 netter Grand hotell i Åndalsnes
– 1 natt Havila hotell Geiranger med fjordutsikt
– 1 natt Fossheim hotell i Lom
– 3 retters middag hver dag
– Frokost hver dag
– Buss inn til Romsdalseggen
– Matpakke og termos til Romsdalseggen
– Fergebilletter
– Gondol tur/retur opp til Eggen restaurant med 3 retters middag
– Buss fra Lom – Dombås
– Guide under hele turen
– Følgebil so frakter bagasje

Pris pr person:
Dobbeltrom: 9 495,-
Singelrom: 10 795,-

Ekstra overnatting på Trolltun på Dombås 15. – 16. juni:
Inklusiv middag, frokost og matpakke.
Dobbeltrom: 990,-
Singelrom: 1340,-

 

Påmelding

[/one_half]