Tour de Dovre på terrengsykkel!

Vi har gleden av å invitere deg med på en sykkeltur i fantastisk natur gjennom tre nasjonalparker i Dovrefjell og Rondane. Sykkelturen vår går fra Dovre gjennom Dombås, Hjerkinn, Folldalen og Grimsdalen.

Dag 1.
Vi starter vår sykkeltur på Dovre torsdag 19.august. Vi sykler opp til Dombås og videre mot Hjerkinn fjellstue. Her skal vi sykle på den nyanlagte opplevelsesveien som slynger seg 32 gruslagte kilometer helt frem til Hjerkinn. Hjerkinn er selve porten til Dovrefjell/Sunndalsfjella nasjonalpark med sine moskuser, fjellet Snøhetta og det verdensberømte Viewpoint med samme navn. Første overnatting blir på idylliske Hjerkinn fjellstue! For de som kommer tidlig inn til fjellstua og har mer krutt i beina, anbefales en avstikker opp til Viewpoint Snøhetta.

Dag 2.
Denne dagen skal sykkelen få hvile og vi skal ta beina fatt, vi skal bestige den kjente fjelltoppen Snøhetta. Etter en kort busstur inn til Snøheim turisthytte, er vi klare for å bestige Snøhetta 2253 moh. Snøhetta er en av Norges mest kjente topper og det høyeste fjellet i Dovre. Stigningen er 800 høydemeter, og distansen er ca 12 km tur/retur. Vi regner med å bruke hele dagen 6-8 timer. Tilbake på Hjerkinn venter en deilig 3 retters middag og hyggelig samvær.

Dag 3.
Fra Hjerkinn tar vi turen via Kvitdalen. Den unike seterdalen nord for Hjerkinn byr på flotte naturopplevelser på grusveg og bred sti. Fra høyfjellspanoramaet fortsetter vi på en svært lettsyklet rute ned til Foldal. Deretter sykler vi inn i Grimsdalen – en av de vakreste seterdalene i landet. Flate kilometer på grusvei ruller lett unna mens du opplever levende seterkultur minutt for minutt. Etter mange timer på sykkelsetet ruller vi inn på tunet til Fallet Nordre. Her skal vi tilbringe natten i sjarmerende små stabbur og gamlestua. Gården er ca 250 år gammel, og har et historisk sus.

Dag 4.
Vi fortsetter turen gjennom Grimsdalen som er virkelig spektakulær. Grimsdalen er en aktiv seterdal, og elva Grimsa slynger seg vakkert gjennom dalen. Avslutningen på turen vår er en susende utforkjøring ned til Dovre og tilbake til Toftemo Turiststasjon. Her er det muligheter for å fylle opp karbohydratlagrene før vi setter kurs hjem.

Vi vil ha med oss følgebil som frakter bagasjen vår.

I prisen inngår:
– Overnatting på Hjerkinn fjellstue i 2 netter i singel eller dobbeltrom
– 3 retters middag og frokost inkludert
– Busstur tur/retur til Snøheim
– Lunsjpakke til Snøhetta fjelltur
– Overnatting på Fallet Nordre i stabbur eller hytte
– Middag og frokost på Fallet
– Bagasjetransport
– Guide fra Actiotur både på sykkelturen og på fjellturen

Moskussafari
For de som ønsker er det mulighet for å være med på Moskussafari istedenfor å ta toppturen til Snøhetta. Dette er en rå og uforglemmelig opplevelse med en hel dag i moskusens rike på Dovrefjell. Moskusen på Dovrefjell er de eneste i sitt slag i Norge.
Pris: 550,-

Pris pr person:
Dobbeltrom: 5 490,-
Singelrom: 6 490,-
Vi gjør oppmerksom på et meget begrenset antall singelrom.

Det er mulighet for overnatting på Toftemo turiststasjon fra onsdag til torsdag. Pris pr person ink middag og frokost.
Dobbeltrom: 870,-
Singelrom: 1 190,-

Leie av sykkel for de som ønsker: 450,- for Scott Aspect 29 terrengsykkel.

Husk å kommentere i påmeldingen om du ønsker ekstra overnatting på Toftemo.

Turen er fullbooket!

Påmelding