Galdhøpigggen

Drømmer du om å bestige Norges høyeste fjell? Helgen 4. – 6. september har vi gleden av å invitere deg med på en spektakulær fjellopplevelse i Jotunheimen!

Vi gleder oss til en fantastisk helg i hjerte av Jotunheimen med to flotte turer på programmet, dette blir garantert et eventyr. Lørdagen skal vi bestige spektakulære Galdhøpiggen – Norges tak. Mens på søndag skal vi ta på oss stegjern, hjelm og binde oss inn i taulag før vi beveger oss inn på den vakre Svellnosbreen.

Galdhøpiggen byr på Norges beste utsikt og er en tur for de aller fleste. Galdhøpiggen er Norges og Nord Europa høyeste fjell og er en av de mest besøkte fjelltoppene i Jotunheimen og Norge. Norges høyeste fjell ruver over tindene rundt, og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Galdhøpiggen på 2469 moh er mer enn et fjell – det er også et symbol på forholdet mellom nordmenn og fjellet – hvem vet ikke hva 2469 står for? Turen starter på Spiterstulen ved skoggrensa og 1111 moh. Det er en tur på 6,2 km som byr på 1520 høydemeter. Når vi fornøyde når toppen og skal nyte matpakken vår har vi fantastiske 360 graders panoramautsikt. Det er også en hytte på toppen – Pigghytta – en stienhytte hvor du får kjøpt saft, souvernir og sjokolade, her kan du også slappe av før vi begynner nedstigningen til Spiterstulen.

Eventyrisen i Svellnosbreen er en fantastisk opplevelse for store og små. Det er en av de få breene i Norge der man kan vandre rundt istårn og ned i bresprekker. Nyansene man finner i blått er uendelige. Av og til hender det vi kan finne en grotte eller et nåløye. Turen er tilrettelagt som en tur som skal passe for alle og er å regne som en introduksjon til en verden av is. Våre førere er erfarne og setter sikkerheten først, men prøver å legge opp til en spennende og variert tur. Turen tar ca 5-7 timer og det er bare 4 km fra Spiterstulen opp til brekanten.

Spiterstulen turisthytte ligger på 1111 moh i den frodige Viksdalen og ved foten av Galdhøpiggen. Herfra kan du nå 17 av de 26 toppene som er over 2300 moh på en dagstur. Storebror Galdhøpiggen troner i vest med lillebror Glitretind i øst. Spiterstulen var historisk sett en setergrend som ble utvidet for gjester i 1836. Gjennom seks generasjoner har stedet blitt utbygd og modernisert. Men det gamle preget er bevart – med flere små og store hus i et tun. Gjesterommene varierer fra småstuer med bad til enklere rom med køyesenger og felles dusjrom.  Det er også et 25 m svømmebasseng der.

Du kan velge mellom køyesengrom med felles dusj eller dobbeltrom med eget bad!

  • Turen inkluderer:
  • 2 overnattinger på Spitestulen turisthytte
  • 2 frokoster
  • 2 dager med matpakke og drikke
  • 2 middager – 3 retters begge dager
  • Topptur til Galdhøpiggen
  • Tur med brefører til Svellnosbreen

Pris pr person:
Køyeseng rom med felles dusj: 3 299,-
Dobbeltrom med bad: 4 299,- (ikke fler ledige)

Påmelding: