JOTUNHEIMEN RUNDT FRA SYKKELSETET!

Vi ønsker å invitere dere med på en spektakulær og minnerik sykkeltur i vakre Jotunheimen 16.-19.juni 2021. Turen vil passe for deg som har litt erfaring fra sykkelsetet, og du bør være glad i bakker – Jotunheimen er kupert!

Vi kommer til å dele oss inn i to grupper etter nivå.

Turen vår starter på velkjente Beitostølen onsdag 16. juni klokka 11.00. Vi starter med stigning rett etter Beito og vi stiger jevnt og trutt samtidig som vi kjenner på gleden av å sykle en av Norges vakreste fjelloverganger. Vi sykler forbi idylliske Bygdin hvor M/B Bitihorn ligger ved kai. Husk å nyte utsikten over Valdresfløya der topper, tinder og breer i Jotunheimen kommer oss i møte på en uforglemmelig måte. Turen går videre forbi fjellsjøen Gjende, sætergrender langsmed Sjoa – og du får flott utsikt mot Vågåvatnet før vi tar den bratte nedkjøringen til Ronden. Vi sykler langs Vågåvatnet inn til Lom kommune der både Glittertind og Galdhøpiggen ligger. Vi skal overnatte på historiske Fossheim hotell, som er kjent for sitt gode kjøkken med lokale råvarer. Hotellet er over 100 år gammelt og blir i dag driftet av tredje generasjon Garmo.
Dagens etappe er ca. 110 km og ca 1300 høydemeter.

Dag 2 skal vi følge den berømte Sognefjellsvegen gjennom Bøverdalen. Fra de grønne engene og det frodige kulturlandskapet i Bøverdalen kan vi ane de mektige fjellene i det fjerne, og langsomt stiger veien oppover mot toppunktet på 1434 moh. Sognefjellsvegen er Nord-Europas høyeste fjellovergang. Her kan vi møte flere meter høye brøytekanter til tross for at det er juni måned. Stigningene oppover mot toppen kommer trappevis. Det er ikke en jevn stigning, men den kommer i form av flere “kneiker”. På Sognefjellvegen sitt høyeste punkt finner vi Sognefjellhytta, med utsikt til Fannråken, Smørstabbtindane og Hurrungane. Her skal vi nye dagens lunsj. Etter lunsj skal vi sykle i lett terreng på Sognefjellet. Det er et magisk og vakkert landskap med mange fjellvann og flotte hvite alpine topper på alle kanter. Til slutt vil vi forsere mange bratte hårnålsvinger på vei ned mot dagens mål på Turtagrø hotell som ligger på 880 moh.
Dagens etappe er ca. 70 km og ca 1500 høydemeter.

Dag 3 skal vi sykle den vakre Tindevegen mellom Turtagrø og Øvre Årdal, og videre fra Øvre Årdal mot Tyinkrysset. Tindevegen er en flott fjellvei som går tett opptil det spennende fjellmassivet “Hurrungane”. Vi vil også passere foten til Skagastølstindane hvor vi finner Store Skagastølstind som er Norges tredje høyeste fjell med sine 2405 moh. Veiens høyeste punkt er 1300 moh og for å komme dit, er det ca. 400 meter stigning. Utforkjøringene ned til Øvre Årdal er helt fantastiske og nekjøringen er veldig spektakulær. Vi skal utfor ca. 1300 høydemeter fordelt på snaue 2 mil. Vel nede i bunnen finner vi dagens lunsjsted. Etter lunsj sykler vi tvers mellom Øvre Årdal til andre siden av dalen og begynner stigningen opp til Tyin og 1117 moh. Dette er den store manndomsprøven. En lang og hard bakke med noen hårnålssvinger. Oppe på fjellet sykler vi i småkupert og vakkert terreng langs Tyinvannet, her har vi et imponerende utsyn til rekken av tinder innover Jotunheimen.  De siste 5 km “stuper vi ned” mot Tyinkrysset som ligger på 900 moh. Vi sykler til Filefjellstuene hvor vi skal nyte en deilig 3 retters middag og overnatte i høystandard hytter.
Dagens etappe er ca. 70 km og 1900 høydemeter.

Dag 4 starter, og vår siste sykkeldag går tilbake til Beitostølen. Vi følger E16 nedover mot innsjøen Vangsmjøse. Terrenget er småkupert, og vi har ca. 80 km foran oss før vi er tilbake ved utgangspunktet vårt på Beitostølen. Det blir ca 1000 høydemeter denne dagen! Vel fremme på Beitostølen kan vi nyte velfortjent kald drikke. For de som må hjem til familie og barn, slutter turen her, men det er også mulighet for å booke en ekstra natt på Bergo hotell for de som vil slappe av, feire sin egen prestasjon og virkelig kose seg sammen med oss denne siste kvelden. Vi ønsker nemlig å avslutte vår “Jotunheimen Rundt”-tur med litt mimring om turen, utdeling av «priser», god mat og godt drikke.
Dagens etappe er ca. 80 km og 1000 høydemeter.

Følgebil vil følge oss på hele turen, så all bagasje vil bli fraktet.

Vi har begrenset antall plasser, så vær raskt med å bestille.

Det vil være mulig å forlenge turen med en ekstra overnatting i både forkant og etterkant.

I prisen inngår:
– Overnatting i Lom på Fossheim Hotell med 3 retters middag og frokost
– Overnatting på Turtagrø Hotell med 3 retters middag og frokost
– Overnatting på Tyinfilefjell fjellhytter med 3 retters middag og frokost
– Bagasjetransport, følgebil med sjåfør
– Turledere/guider fra Actiotur

Pris pr person:
Dobbeltrom: 6 590,-
Singelrom: 7 800,-

Pris ekstra overnatting fra tirsdag til onsdag på Beitostølen/Bergo Hotel med frokost:
Dobbeltrom: 700,-
Singelrom: 1050,-

Pris ekstra overnatting fra lørdag til søndag på Beitostølen/Bergo Hotell med middag og frokost:
Dobbeltrom: 1 000,-
Singelrom: 1 350,-

 

Påmelding